Placeholder Image
Placeholder Image

Bli med inn i ulvens verden

I «Ulvens skjulte liv» forteller naturfilmskaperne Jim og Jamie Dutcher en historie som er like spennende og unik som dyret den omhandler. Her avsløres hele bredden i menneskets holdning til ulven - fra eldgamle myter og misforståelser til den vitenskapelige forståelsen forfatterne ønsker å gjøre bedre kjent. Med sine fantastiske fotografier av Sagtannflokken, personlige observasjoner og reflekterte analyse presenterer de en engasjerende historie om sine opplevelser fra livet blant ulvene.

Placeholder Image

Forfatterne tar for seg det følelsesmessige og sosiale livet blant ulvene i Sagtannflokken og forteller om ulveadferd som sjelden dokumenteres: om sorg ved et flokkmedlems død, sprudlende lek og vennskap og begeistring over valpefødsel og om hvordan alle deltok i oppdragelsen og opplæringen av de unge flokkmedlemmene.

Placeholder Image

I et større perspektiv beskriver de gjeninnføringen av ulv i Yellowstone nasjonalpark og alle de positive ringvirkningene som fulgte. Ulvens tilbakekomst har revitalisert hele økosystemet i parken og fått positiv innvirkning på bestandene av elg, rovfugler, antiloper og ørret.

Placeholder Image

Samtidig som ulven forsøker å få fotfeste i de vestlige delene av USA, fortsetter imidlertid demoniseringen av den. Gårdbrukere, jegere og biologer arbeider med å innføre innovative løsninger som oppmuntrer til sameksistens og demper konflikter. «Ulvens skjulte liv» åpner et fascinerende vindu til ulvens ukjente samfunn, fortalt av to mennesker som levde midt blant dem.

Placeholder Image

Dette er en flott gavebok i stort format, gjennomillustrert med unike fotografier fra innsiden av ulveflokken.

Placeholder Image
JW Henriksen Forlag

Alle bilderettigheter er reservert.